Fotóverseny 2019.

FOTÓVERSENY 2019.

A fotóversenyen részt vehet minden olyan egyesületi tag, aki 2019. évben legalább egy fotótúrán rész vett, és az adott fotótúrán készített képeiből – külön meghatározott számú – képet a „Fotótúra – IBUSZ TE fényképei” képtár részére megküldött, továbbá mások által küldött képek értékelésében, pontozásában részt vett.

A versenyen 5 darab 2019. évben, fotótúrán vagy más – az egyesületünk szervezésében bonyolított – túrán készített digitális képpel lehet részt venni. Az 5 kép közül legalább kettőnek fotótúrákon készített képnek kell lennie! A képek címét (rövid fantázianevét) a fájl elnevezése tartalmazza.

Az öt darabszámon felül pályázni lehet Vadvirág a természetben témakörben további egy darab képpel. A versenyre szánt képeket 2019. 12. 15. és 2020. 01. 15. között kell megküldeni Nagy László nagyl132@freemail.hu e-mail címére. Az eredményhirdetésig a kép készítőjének személye nem nyilvános.

A zsűri értékelésére és az eredményhirdetésre a 2020. februári klubesten, a díjak átadására pedig az azt követő Közgyűlésen kerül sor. Az első három helyezett kép készítője értékes jutalomban részesül.

Figyelem – Fontos!!!

Aki a fotóversenyen részt kíván venni, az időben (már most!) állítsa be fényképezőgépén a pontos dátumot és időt.

Amit a „Fotótúra-IBUSZ TE fényképei” internetes képtárról tudni kell.

A képtárba a képeket a fotótúrákon résztvevő egyesületi tagok készítik. A fotótúra után meghatározott számú képet megküldenek a képtárat működtető Nagy László e-mail címére. A képek a beérkezési határidő után felkerülnek a képtárba, a fotós személyének megjelölése nélkül. Ezt követően a képek pontozása történik meghatározott szabályok szerint.

A pontozást és az értékelést segítő Excel fájlok beérkezése után a pontok összesítésre kerülnek és a legtöbb pontot kapott kép elnyeri a túra „legsikeresebb képe” címét. Az eredmények a fotós nevével a képsor utolsó „képeiként” felkerülnek a képtárba. A kép pontozásának eredménye az adott kép alatt is megjelenik.

A képtár elérhető:

Az egyesületünk honlapján a „Fotótúra-IBUSZ TE fényképei” linkre kattintva. Legegyszerűbb az egyesületi honlapon keresztül elérni, majd a kedvencek közé elmenteni.