A túrázás feltételei és jótanácsok

A túrázás feltételei és jótanácsok

Könnyű séta = 1-5 km, szint nélkül
könnyű túra = 3-10 km, 50-100 m szint
közepes túra = 10-20 km, 2-300 m szint
nehéz túra = 20 km és 300 m szint felett

  • A túra kiválasztásánál mindenki vegye figyelembe a saját teljesítőképességét, erőnlétét, és figyeljen a kiírásra.
  • A találkozás időpontja után, ha a vonat, vagy busz indulási időpontja nincs feltüntetve, a várakozási idő legfeljebb 10 perc.
  • Az egyes túráknál előírt jelentkezési kötelezettséget (pl. vonatjegy miatt) és a jelentkezési határidőket be kell tartani. Többnapos, autóbuszos és külföldi túráknál a jelentkezési sorrend számít. Ezeken a túrákon vendégeket csak akkor tudunk fogadni, ha a helyeket a tagság nem vette igénybe.
  • A túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt, a túravezető irányítása mellett. Segítsük a túravezetőt abban, hogy irányítását elfogadjuk és követjük. A közös útvonalról való letérést, túra megszakítást jelezzük a túravezetőnek. Minden túra csoportos megmozdulás, ahol egyénieskedésnek nincs helye!
  • Még az egyszerűbb túrákhoz is javasolt a megfelelő öltözet: recézett talpú, félmagas szárú túrabakancs, vagy cipő (nyáron, kizárólag könnyebb sétákhoz és túrákhoz lehet tornacipő is), réteges ruházat, esőkabát (és nem esernyő!), hátizsák vagy oldalzsák. A téli és a hosszabb túrákra ajánlatos zseblámpát vinni. Az egyéni szükségletnek és a túra időtartamának megfelelő inni- és ennivalóról mindenki maga gondoskodik (kivéve esetleg a többnapos túrákat). Városi- és körömcipőben, nejlonzacskóval ne menjünk túrázni!
  • A nem megfelelő öltözékben jelentkezőt a túravezető nem köteles magával vinni!
  • A túra alatt tiszteljük társunkat és a TERMÉSZETET! Ne hangoskodjunk, lehetőleg ne dohányozzunk, ne szedjünk virágot, ne törjünk le gallyat,és ne szemeteljünk!
  • Építsük közösen az egyesületünket azáltal, hogy részt vállalunk az egyesületi feladatokból, és másokat is ( barátokat, ismerősöket, kollegákat, gyermekeinket és unokáinkat ) elhozzuk a túrákra.
Még nincsenek hozzászólások.

Vélemény, hozzászólás?