Történetünk

logo_gray_smallNéhány szót magunkról:

Az 1974-es alapításkor az IBUSZ Közgazdasági Osztály néhány dolgozója és azok barátai indították újra a természetjárást a vállalatnál. 1975-től részt veszünk a Meteor szervezetek munkájában. 1976-81 között, mint a Vörös Meteor TE egyik csoportja működtünk. Többször megnyertük a KPVDSZ által szervezett természetjárás akadályversenyt, illetve helyezést értünk el. Résztvevői voltunk az IBUSZ munkahelyi olimpiáknak és tagjaink több hegységismertető és városismertető versenyt is nyertek.

1981-től, az IBUSZ Sport Egyesület megalakulásától annak 1999-es megszűnéséig, az IBUSZ S. E. szakosztályaként tevékenykedtünk.

Alapfeladatunknak mindig a túrázást és a szakosztályi (egyesületi) életet tartottuk. Fontos részévé váltak az egyesületi életnek a hagyományos túrák és programok: tavasszal a Tösér Dezső emléktúra, nyáron a piknik-, ősszel az Ágoston Tóni- és télen a “Mikulás ” túra.

Rendszeresen szerveztünk és szervezünk vízitúrákat, kerékpáros-, és madármegfigyelő túrákat. Folyamatosan szerveztük az országjárásokat autóbusszal és vonattal, mára alig akad olyan szöglete az országnak és a szomszédos országoknak, ahol ne jártunk volna.

Mivel az IBUSZ 1999-ben végleg megszüntette a sporttevékenységét, szakosztályunk önálló útra lépett, és megalakította az IBUSZ Természetjáró Egyesületet, amit a cégbíróság 1999. szeptember 1-jén Közhasznú Egyesületként be is jegyzett.

Év elején éves programfüzetben tájékoztatjuk a tagokat a tervezett túrákról. Havonta program készül, amit a tagoknak – és a nem tag érdeklődőknek is – postán ill. e-mailen megküldünk. Saját internetes honlappal is rendelkezünk www.ibuszte.hu néven.

Minden hónap első vagy második szerdáján túravezetői megbeszélést és fogadónapot, illetve minden hónap harmadik vagy utolsó szerdáján klubestet tartunk, ami a személyes élménybeszámolók mellett a továbbképzést is szolgálja.

Az elnökség évente 3-4 alkalommal ülésezik, és dönt az Egyesületet érintő kérdésekben. Az évente megtartott Közgyőlésen kerítünk sort a tagok és túravezetők jutalmazására.

Egyesületünket ma is az egymás iránti tisztelet, barátság és szeretet tartja össze. Természetesen közöttünk is szerveződtek kisebb baráti társulások, de a csoportok között is van kapcsolat, és a barátságok a túrázásokon kívül magánéletünkben is “tovább élnek”.

Taglétszámunk 400-450 fő között mozog, a tagság 60%-a nyugdíjas, 30% aktív dolgozó és 10%-a ifjúsági korú. Évente több mint 250 túrát szervezünk, melyen 4.000-4.500 fő vesz részt (tagok és vendégek).

Tevékenységünk legfontosabb tartópillére – az egymás iránti szeretet, és az, hogy: mindig mindenkit szívesen látunk!

 

Mint minden társadalmi szervezet, így mi is a tagdíjakból, állami támogatásokból, adományokból és a nekünk juttatott 1% adó visszatérítésből gazdálkodunk.

Bankszámlaszámunk (az adományokhoz): 10700024-25527708-51100005

Adószámunk (az 1% juttatásához): 18097395-1-41

Még nincsenek hozzászólások.

Vélemény, hozzászólás?