2017 február HÁZUNK TÁJÁRÓL

Túraprogramunkat itt tekintheti meg

Szomorú híradást kell adnunk idei második túraprogramunkban is!

Január 3-án hosszan tartó betegség után elhunyt

Szalay Éva Ilona

régi kedves túratársunk. Sokunk túráján részt vett, energikus, lelkes erdőjáró volt. Betegsége idején is nagy akaraterővel arra törekedett, hogy minél többet megpróbáljon mozogni, túrázni, az orvosai is elismeréssel tekintettek rá, mert minden tőle telhetőt megtett a gyógyulása érdekében. Sajnos a kór legyőzte, nem járhat többé már velünk a földi ösvényeken.

Kedves Éva, emlékedet megőrizzük, nyugodj békében!

**********************************************************************************

FIGYELEM! PROGRAM VÁLTOZÁS!

Technikai okok miatt a korábban február 15-ödikére bejelentett templom túrára február 22-edikén kerül sor, és a Szent Gellért templom helyett az albertfalvai Szent Mihály plébániatemplomba megyünk.

**********************************************************************************

A február 25-ödiki DISZNÓVÁGÁS túrára van még néhány helyünk! Várjuk a jelentkezőket!

**********************************************************************************

Dr. Dóra Lajos jogász elkészítette
az egyesület Alapító Okiratának a Civil Törvény rendelkezéseihez igazított változatát.

A módosított Alapító Okiratot minden tag megtekintheti a www.ibuszte.hu honlapunkon, illetve egy nyomtatott példányt a fogadónapon, és a klubesten is biztosítunk betekintésre az érdeklődőknek. Az esetleges véleményeket kérjük írásban a fogadónapon/klubesten leadni, vagy E-mail formájában az elnök részére megküldeni

A módosított Alapító Okiratot a Közgyűlésnek is el kell fogadnia!

*************************************************************************************

Bálint Gyula elnökségi tagunk megnövekedett munkahelyi elfoglaltsága miatt szükségessé vált, hogy a helyére új tagot válasszunk az elnökségbe. Az elnökség megkereste ebben az ügyben Nagy Lászlót, (a fotós túrák vezetőjét), hogy elvállalná-e az elnökségi tagságot, ha azt az egyesület tagjai is megszavazzák. Nagy László a jelölésre igent mondott.

Amit Nagy Laciról tudni lehet: Először még szülői felügyelet alatt a Budai hegységben kezdett túrázni. Majd a Pilis és Börzsöny következett. Házasságkötés után (mivel felesége és rokonsága gyöngyösi) a Mátra középső részén túrázott a gyerekeivel együtt. A szervezeti keretek közötti túrázást 2007.-ben, az IBUSZ T. E-ben kezdte. 2010-től szervezi a fotótúrákat, és a túrán készített képekkel kapcsolatos teendőket. Ugyancsak 2010-ben volt az általa szervezett első egyesületi fotóverseny is. 2011.-ben a teljesítménye alapján megkapta az „egyesületi túrabakancs” elismerést. **********************************************************************************

 

MEGHÍVÓ

az IBUSZ TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET évzáró-évnyitó közgyűlésére

 

2017. március 3-adikán, pénteken 14.30 – 20.00 óráig régi helyünkön az újpesti volt gyermek és IFJÚSÁGI HÁZBAN jelenleg ÚJPESTI IFJÚSÁGI HÁZ ÉS GALÉRIA (IV. István út 17-19.), kb. 3 percre gyalog a 3-as Metró Újpest Városközpont végállomásától, a Városházával majdnem szemben.

PROGRAM:

14.30-tól Tagdíj befizetés és új tagok beiratkozása. Aki nem tud eljönni, az a márciusi fogadónapon és a klubesten még érvényesíthet. Az áprilisi programot (e-mailen is!) csak azoknak küldjük meg automatikusan, akik a tagdíjat befizették! Természetesen áprilisban és később is lehet még tagdíjat fizetni, ebben az esetben az esedékes havi programot pótlólag megküldjük.

AZ ÉRVÉNYESÍTÉSHEZ MINDENKI HOZZA MAGÁVAL TAGSÁGI IGAZOLVÁNYÁT!

Az adatokban (név, cím, telefon, e-mail, stb.) történt változásokat, valamint a születési évet kérjük befizetéskor bediktálni! Tekintettel a Magyar Természetjáró Szövetség bürokratikus tagfelvételi eljárására az egyesület nem vállalja a tagok egyéni bejelentését. Egyesületként tagja maradunk a Szövetségnek, de aki valamilyen országos túramozgalomban akar részt venni, illetve minősített túrázó szeretne lenni, annak az egyéni tagságát magának kell intéznie. Ehhez a szükséges igazolásokat természetesen bármikor megadjuk.

MINDEN RÉGI, ÉS LEENDŐ TAGOT SZERETETTEL VÁRUNK!

Kérjük, hogy érkezéskor mindenki írja alá a jelenléti ívet!

Az újonnan belépőknél kérjük, hogy aki még nem adta le, hozza magával az ajánló kártyáját!

16.00-tól, illetve az 50%+1 fős jelenlét hiányában 16.30-tól (a létszámtól függetlenül határozatképes) Közgyűlés

TEKINTETTEL ARRA, HOGY A CIVIL TÖRVÉNYHEZ IGAZÍTOTT ALAPÍTÓ OKIRATOT, VALAMINT AZ ELNÖKSÉGBEN TERVEZETT SZEMÉLYCSERÉT A KÖZGYŰLÉSNEK MEG KELL SZAVAZNIA, KÉRJÜK, HOGY AKI CSAK TEHETI, MINDENKÉPPEN JÖJJÖN EL!

Napirendi pontok:
1./ Elnöki köszöntő
2./ A Szavazatszedő Bizottság és a jegyzőkönyvvezető megválasztása
3./ Elnökségi beszámoló az elmúlt év eseményeiről, munkájáról, a Közhasznú jelentés ismertetése, szavazás Tájékoztatás az idei év várható eseményeiről
4./ A Számvizsgáló Bizottság beszámolója a gazdálkodásról
5./ A módosított Alapító Okirat ismertetése, szavazás; A 2017-re tervezett tagdíjak ismertetése, szavazás; Az elnökségben tervezett személyi változtatás ismertetése, szavazás
6./ Az aktivisták és a fotóverseny nyerteseinek jutalmazása
7./ Egyebek
18.00-18.30 Szünet: Büfé – üdítőital, valamint pogácsa és hozott süti.

18.30-tól Horváth Zoltán György vetített képes előadása: Kalotaszeg középkori templomai

 

a 2017. ÉVI TAGDÍJAK (Javaslat)

2013 óta nem volt tagdíj emelés. Az időközben – szerencsésen! – megnövekedett létszám, a postai díjak emelkedése, illetve az egyesület egyéb költségei szükségessé teszik, hogy a tagdíjakat némileg megemeljük. Az elnökség úgy gondolja, hogy ezzel az emeléssel újabb 3-4 évre ismét megalapozhatja az egyesület biztonságos gazdasági működését. Kérjük a tagságot, hogy fogadja el ezt a csekély emelést!

Diák, munkanélküli 1.200,- Ft; Nyugdíjas 2.300,- Ft; Dolgozó 3.500,- Ft
Arra kell kérnünk mindazokat – elsősorban a dolgozókat és a nyugdíj mellett továbbdolgozó és így magasabb jövedelemmel rendelkezőket – amennyiben módjukban áll, a tagdíjon felül is támogassák egyesületünket! Nekünk minden egyes forint jól jön, és mindegyik forint az egyesületet, azaz a tagságot szolgálja.

 

ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK MEGÉRTŐ TÁMOGATÁSOTOKAT!

2016-ban is a Veresegyházi Medveotthon barnamaci testvér lakóit „Robit, Katát és Mocsokot” fogadnánk örökbe. Arra kérnénk mindenkit, hogy 50-100 Ft bedobásával (persze többet is lehet!), adakozzon a tagsági díj befizetésekor „Román Ági-barnamacinak”. Az általatok összeadott summához idén is hozzájárul az egyesület, és ezt a veresegyháziak egy díjtalan maci-programmal fogják megköszönni!

Lehetőségeinkhez képest, természetesen idén is támogatni fogjuk az állatkerti látogatásokat!

****************************************************************

A 2017-ben tervezett külföldi autóbuszos túrák időpontjai (tájékoztatásul):

Július 3-6.               Kis-Fátra, 7-14 km-es gyalogtúrákkal (pl.: Murányi sziklák, Suttói vízesés, stb) Vezeti: Fehér András
Július 19-22.          Szlovénia (Muraszombat, Maribor, Ptuj, Celje, libegővel a Pohorjéra és tutajozás a Dráván) Vezeti: Ifju Gyuri
Augusztus 19-26. Duna-delta (lásd fent!) Vezeti: Rakaczky Pista
Augusztus 22-26. Krakkó (Árva vára, Krakkó városnézés, Wawel, Jagello Egyetem, hajóval a Visztulán Tiniecbe  a legrégibb lengyel kolostorhoz, Ojcovi Nemzeti Park, Pieskowa Skala kastély)   Vezeti: Havas Feri
Szeptember 30.    Szlovákiai magyar középkori templomok 2. Vezeti: Ifju Gyuri

A 2017-ben tervezett belföldi autóbuszos túrák időpontjai (tájékoztatásul):

Április 22.          Osli-Öntésmajor-Kapuvár-Csorna; Vezeti: Ifju Gyuri
Május 28.           Kőszeg; Vezeti: Bozsogi Klári
Június 15.           Szászvár-Dombóvár; Vezeti: Kis Lászlóné, Kati
Október 8.          Hollókő; Vezeti: Bozsogi Klári
December 2-3.   Mikulás túra Csongrád-Szentes-Szegvár; Vezeti: Ifju Gyuri

 

A fenti időpontok tájékoztató jellegűek! A túrákra jelentkezni csak akkor lehet, ha azok a havi programban megjelentek. Továbbra is érvényes az az elnökségi határozat, hogy a túravezetőknek a saját túráikon 20 hely áll a rendelkezésükre, amelyekre előzetesen is fogadhatnak jelentkezőket.

NE FELEDKEZZETEK EL RÓLA!!

Arra kérünk Benneteket /Egymást, hogy az SZJA 1%-át adjátok/adjuk az Egyesületnek!

 Ha úgy érzitek, hogy megérdemeljük a támogatást, akkor próbáljátok meggyőzni a környezetetekben élő rokonokat, barátokat, ismerősöket, hogy ők is a mi számunkra rendelkezzenek az 1%-ról.

Mindenkit biztosíthattok arról, hogy nemes célt szolgál!

Amit mindehhez csupán tudni kell:

IBUSZ Természetjáró Egyesület, adószám: 18097395-1-41

Tavaly 230.000 Ft jött össze! Nagyon számítunk Rátok idén is! KÖSZÖNJÜK