Adi és Feri a két mohikán

Tervezett túraprogramunkat itt tekintheti meg

Az elmúlt hétvégén két mohikán hazánk nyugati végét taposta bakancsával.
Olp Adi barátommal szombaton 2022. 10. 15 én Bozsok —Írott-kő —-Kőszeg útvonalon ballagtunk,enyhe eső kíséretében.

Kemény kapaszkodót kellett megmászni 8 km es távon. Szintemelkedés 665 m a szintsüllyedés 110 m volt. A folyamatos esőfüggöny leküzdése alatt is megizzadtunk. 13: 07 kor pecsételünk Írott-kőn.
A Lokomotiv természetjáró emberei 70 évvel ezelőtt rajzolták fel az Országos Kéktúra mai szakaszainak elődjét. Ezen alkalomból kiírtak egy 70 km, 70 óra alatt alatt lejárandó emléktúrát. 2022. 01. 01. és 2022. 12. 31. között. Ennek a kihívásnak akart a két mohikán – 70 + os mindkettő – megfelelni.
Mi az írott-kő — Sárvár OKT 1 es szakaszának teljesítését választottuk. 2022. 10. 15.—2022.10. 17. között. Sajnos a technika ördöge megnehezítette a feladat teljesítését. Az említett táv 71,4 km( +Bozsok – Írott-kő 8 km) Szintek: 565 m fel és 1290 m le. Erre ad a kiíró, állásidővel, alvással, egyebekkel együtt 70 órát.
Sajnos mi nem kaptunk Kőszegen szállást, de még a környéken sem, mert Velemben ” Gesztenye Fesztivál” volt.
Így Írott-kőről leérve Kőszegre + Bozsok táv: 21,9 km szint: 900 m fel, és 955 m le, vonatra szálltunk és Szombathelyen át, a Savária IC vel hazautaztunk.
Két – három óra alvás után, már reggel ismét a Savárián voltunk, és robogtunk Szombathely, majd átszállással Kőszeg felé.
Elindult a közel 40 km és “futás” Szeleste felé. A 38 km es távot 7 óra 25 perc alatt teszi meg a két veterán harcos.
Szelestére csak 36 km az út, de onnan a szálláshelyünk bő 3 km volt. Megérkezvén a településre nem kaptunk röhögőgörcsöt, mikor telefonáltam a szállásadónak és bemondta a + 3 km -ért.
Anna nevű kocsmában a pecséteket elintéztük, ittunk egy életet mentő soproni sört, és végre megèrkeztünk a szállásokra.
Nagyszerű elhelyezést kaptunk, a tulajdonos a vacsorát is megrendelte a szomszédos kastélyszállóban.
Bakancsokat ledobtuk megérkezésünk pillanatában és papucsban csoszogunk át az estebédhez Bőséges – három fogás – és nagyon finom volt.
Pótolta az elégetett kalóriákat. Fürdés után a medve ránk zuhant – közel egy-egy órát voltunk a zuhany alatt – és 21 óra körül már mély álomba ájult a két mohikán.
Másnap 7 óra körül ébredeztünk. Tegnap egy fényképet sem fotóztam, mert a rohanásban nem volt rá idő.
Az állásidőket is beleszámítva 4,3 km / óra átlaggal ügettünk. Utolsó nap, irány Sárvár.
A tegnapi pecsételőhelyen a boltban reggelit vásárolunk. Az udvaron lévő padokon elfogyasztottuk az elemózsiát és elindul a vándorlásunk utolsó etapja.
Nehezen akart elénk jönni Bögöt, hosszú volt a 9,4 km -ér. Végül is megérkeztünk, a bolt előterében pecsételünk, és vettem két soproni radlert – alkoholmentes sör – és szomjunkat oltjuk.
Közben megszólal a telefonom. Alexa keres, megbeszéljük a pénteket.Jó utat kíván mindkettőnknek.
Rövid pihenő után szedelőzködök és folytatjuk a menetelést Csényeújmajor felé.
Közel 4 km aszfalton ballagunk, elérve utolsó előtti pecsételő helyett -egy szép kis kápolnát – megállunk egy percre, Adi megosztja velem a maradék Radlert. Látómezőben feltűnik Sárvár. Végre kiáltott fel, de még messze van a végcél. Három kilométert kell menni a Gyöngyös patak melletti gáton, hogy beérjek a városba.
A várhoz elérve is van még közel két kilométer pecsételőhelyig.
Végre vége, megérkeztünk. Hétfőn 13:58 kor egy sétáló párt megkérek, hogy fotózzák le Adit és Ferit a két mohikánt, akik teljesítették a feladatot.
Összegezve mentünk Írottkő — Sárvár 71,4 km-ért, szint 565 méter fel, és 1290 méter le.
Ehhez jött még Bozsok —Írott-kő szakasza, meg a nyolc kilométerre és a színt 665 méter fel és 110 méter le. Időben a teljesítés 48 óra 51 perc.
Pecsételés után kölcsönösen gratulálunk egymásnak és megiszunk egy radlert.
Az állomásra gyalog baktatunk ki de ez már nem esik egyikünknek sem jól. Megcsináltuk! Együtt 143 évesek vagyunk.
Tegnap bevittem a Loco székházba a füzeteket, az elnök gratulált. Adit ismerik és nekem is minden jót kívánt.