2019 09 Piknik a Hidegvölgyi erdészháznál

Túraprogramunkat itt tekintheti meg

Piknik túra 2019 szeptember.

Mai kivételes napon volt az IBUSZ Természetjáró Egyesület piknikje a Hidegvölgyi erdészháznál. A kilencórás busszal érkeztünk. Korábban érkező túratársaink mindent a tárkonyos pulykaraguhoz szükséges hozzávalót megtisztítottak, feldaraboltak.

Bográcsban rotyogott a ragualap. Szakács jelmezbe öltözött elnök úr kezébe vidáman forgott körbe – körbe a bográcsban a fakanál. Elnök úr rövid időre magára hagyta a ragu főzését, s üdvözölt bennünket, arra biztatott, hogy ameddig a ragu elkészül, sétáljunk egyet az erdőbe a Tarnai pihenő felé, de féltizenkettőre érjünk vissza.

Szófogadóan útra keltünk s felmentünk egy darabig, míg az idő engedte. Mire visszaértünk elkészült a ragu mely nagyon finom volt.

Még legyűrtem mellé egy palacsintát is, és megittam a szokásos ebéd utáni kávémat. Még beszélgettünk kicsit a túratársakkal. Néhányan megígérték, hogy eljönnek a buszos túrámra. Jó lakottan, a piknikezés után elköszöntünk túratársaktól. Öten úgy gondoltuk, hogy járjuk le az elfogyasztott ebédet, s lemegyünk a Biatorbágyra vasútállomásig.

Időbe érkeztünk még volt 10 perc a vonat érkezéséig. Az utazók az aluljáróba bújtak el a napsütés elől.

Megérkezett a légkondicionált vonat és haza indultunk. (A nap mérlege 7,7 km, 200 m)

Apáthy László